Počas letných prázdnin budú otvorené ďalšie triedy materských škôl

11.06.2013 Žilina

Žilina 10. 6. 2013 – Vzhľadom na veľký počet žiadostí od rodičov o umiestnenie dieťaťa do materskej školy počas letných prázdnin, otvorí Mesto Žilina v júli ďalšie triedy. Pri rozhodovaní o zabezpečení prevádzky materských škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Žilina sa postupovalo na základe štatistík z predchádzajúcich rokov, pripomienok a návrhov zákonných zástupcov detí.

Mesto Žilina informovalo zákonných zástupcov detí prostredníctvom oznamov s kontaktnými údajmi a poplatkami v materských školách už od mája 2013, že prevádzka materských škôl počas letných prázdnin bude nasledovná:

• od 1. júla do 19. júla 2013
o Materská škola na Ulici A. Kmeťa (Staré mesto) – kapacita 123 detí
o Materská škola na Nám. Janka Borodáča 7 (Vlčince II) – kapacita 84 detí.

V prvom termíne môže materské školy navštevovať 207 detí. Vzhľadom k tomu, že v Materskej škole na Ulici A. Kmeťa bolo prihlásených o 50 detí viac, než sa predpokladalo, Mesto Žilina otvorí v prvom termíne aj prevádzku Materskej školy na Predmestskej ulici. Dovoz stravy je zabezpečený zo Základnej školy, Hollého ulica. Rodičia detí už boli o tejto skutočnosti informovaní.

• od 22. júla do 9. augusta 2013

o Materská škola, Suvorovova ulica (Hliny VIII) – kapacita 147 detí.

• od 12. augusta do 23. augusta 2013
o Materská škola, Petzvalova ulica (Hájik) – kapacita 126 detí.
o Materská škola, Stavbárska ulica (Bôrik) – kapacita 63 detí.

„Budeme radi, ak sa nám podarí v čo najväčšej možnej miere vyjsť rodičom v ústrety. Uvedomujeme si, že rodičia, na rozdiel od detí, musia počas prázdninových mesiacov pracovať, preto sme otvorili ďalšie triedy materských škôl,“ skonštatoval primátor mesta Žilina Igor Choma.

PhDr. Pavol Čorba
hovorca mesta
 

Vyberte región